PROTECTION GEAR FOR EQUESTRIAN ATHLETES

Om Protequi

Vi älskar hästar och vi älskar vår sport!

Det sägs att man inte är en riktig ryttare förrän man åkt i backen minst 100 gånger. Det håller vi inte med om, men är väl medvetna om att det händer och därför vill vi aktivt bidra till att antalet skador inom hästsporten minskar och att de olyckor som ändå sker gör det med mindre påverkan på utövaren. 

Vi är ett nytänkande svenskt företag som har tagit fram en skyddsutrustning speciellt anpassad för hästsport. Den ska erbjuda en helt ny och bekväm upplevelse för bäraren samtidigt som den uppfyller höga säkerhets- och funktionskrav.

Vår ambition har varit att utveckla något som är så bekvämt och snyggt att man gärna har på sig den i det dagliga arbetet med hästarna, både på marken och i sadeln. Vi vill vidareutveckla Protequi för att kunna erbjuda fler produkter och en säkrare miljö för alla inom hästsporten, så kom gärna med tips och idéer!

Vi bedriver sedan hösten 2022 ett projekt med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden för att testa och verifiera att juniorstorlekar är behövs på den svenska marknaden. Glädjande nog är resultatet positivt – även lite mindre och yngre ryttare vill känna sig trygga och snygga när de rider.

Historia

Annelie berättar historien bakom Protequi som startade en kall höstdag 2019:

”Jag letade efter en ny tävlingskamrat som skulle fylla platsen efter min trogna följeslagare Quincy. Jag provred ett fint sto, beslutet kändes nära så jag tog med min man för ett sista godkännande. Det var där och då vi mötte Ola! 

Ola var en 4-årig liten valack som inte såg mycket ut för världen men han svävade fram när han rörde sig. Vi blev fullkomligt blixtförälskade och jag skyndade mig att slå till, Ola blev min!

Det fanns dock en liten utmaning, Ola var extremt svårriden och dessutom flyktbenägen. Jag började rida ut i naturen med honom, det fungerade fantastiskt – några gånger, sedan började det…

Ola var livrädd och skenande mer som regel än undantag, men så snart jag låg på backen kom han trofast tillbaka till mig. 

Det här skulle bara gå, men hur skulle jag överleva? Utrustad med ishockeyskydd och hjälm flög vi fram och idén till Protequi var född!”

De senaste två åren har vi utvecklat en helt ny generation skyddsutrustning för oss Equestrian Athletes. Vi har genom ingenjörskonst och test av utrustning för andra krävande sporter tagit fram ett tvådelat set, Protequi, som är så snyggt och bekvämt att du vill bära det i ditt dagliga arbete i stallet!

VI VÄRNAR OM ETT HÅLLBART SAMHÄLLE

Vi på Protequi värnar om ett hållbart samhälle där både människor, djur och miljö behandlas varsamt och respektfullt. Därför är det extra viktigt för oss att produktionen av vår egen skyddsutrustning genomförs på ett hållbart vis. Vi är stolta över att våra produkter är designade och framtagna av ett svenskt företag med produktion i den egna fabriken i Lettland. De klarar bl a Volvos högt ställda krav på hållbar tillverkning med exempelvis källsortering och grön energi för uppvärmning som självklarheter.

AnnElie Andersson

Grundare, huvudägare och entusiastisk hästägare och ryttare.

Annelie är en entreprenör ut i fingerspetsarna med envishet, passion och uthållighet som honnörsord. Hon startar sina dagar i stallet hos hästarna Ola och Tasty, åker sedan runt mellan uppdrag ända till sen kväll då hon somnar bredvid hunden Morris och katterna. Drömmer om nya möjligheter.

Varukorg
Rulla till toppen